tirsdag den 23. august 2016

Færdigt arbejde: Te-brikker med omvendt applikation

Ulrikke er blevet pertentlig og øm om sit nye værelse - der skal se ordentligt ud og tingene skal passe sammen. Hun drikker meget te og vil ikke bare sætte sin tekop på træbordet, for så kommer der ringe!

Derfor ønskede hun sig et par brikker, som hun kan lægge under koppen - og de skulle passe i farveskemaet til hendes værelse, altså hvid, beige eller lysegrå. Jeg tænkte: Så kan jeg få afprøvet et par blokke fra bogen Dutch Treat, der er en samling af frygtelig mange mønstre til 4½" blokke, syet med omvendt applikation - eller recessed applique som forfatteren kalder det. Helt korrekt hedder det vist reversed applique på engelsk, men forfatteren argumenterer for at der ikke er noget omvendt ved det - det er nedlagt applikation. Nogen kalder det for mola applikation. Kært barn mange navne...

Her er de to færdige brikker - applikationerne er håndsyede, med jeg har frihåndsquiltet på maskinen. Det kræver god tålmodighed at sidde og nørkle med de meget små 2-3mm sømrum, men al min erfaring fra Quilt My Design-applikation kom mig til gode!


Ulrikke er jo en kage-pige, så på bagsiden har hun fået lidt cookie-fan-stof:


Blokkene er fra denne bog - forfatteren Judy Garden er inspireret af hollandske kakler:


Jeg valgte to blokke, som så rimelig overkommelige ud og hvor der både var udadvendte og indadvendte spidser i applikationerne.Skal jeg sy alle blokkene fra bogen??? Mnja nu må vi se, men nej - jeg tror det ikke. Mange af blokkene har sindsygt mange detaljer - Dear Jane er en walk in the park i sammenligning.

1 kommentar:

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie