tirsdag den 2. august 2016

Syværelset er klar til brug

Mit nye syværelse er klar til brug - ja faktisk har det allerede været i drift til flere små-projekter og et lidt større (som jeg viser frem snarest).

Det meget store bord (1x2 meter) - nu uden bue i pladen - er skønt at arbejde ved og rigtig behageligt da det er et hæve-sænkebord, så jeg kan tilpasse højden til det jeg laver. Den store skæreplade kan ligge fremme og der er plads til alle de mindre linealer (stativet er en grydelågs-harmonika-model fra Ikea). Symaskinen kan være der med quiltebordet påmonteret, og der er rigtig god plads til alt.


Lampen over bordet er en meget smal og tynd LED-lysliste, der giver et supergodt arbejdslys nedad, og et lidt mere diffust lys opad som generel rumbelysning. Stolen er en luftfyldt "pilates-stol" med gaspatron, den er rigtig god for min dumme ryg. Jeg kan se at jeg også er nødt til at male skuffedaset under bordet hvidt - det ser sgu dumt ud med det lakerede bøgetræ ...

På væggen hænger den fine trådrulleholder fra Patchwork Køge - der har jeg alle rullerne med quiltetråd og andre specielle melerede tråde. I de to kasser på bordet er alt det almindelig Amann sytråd jeg ellers bruger.

Ved siden af arbejdsbordet står gæstesengen, den som Matilde sover i når hun er hjemme fra kollegiet, fx når hun arbejder i weekenden.

Det Farmers Wife-tæppe (som blev til et Nurses Daughter hos os) som jeg syede til Ulrikke for nogle år siden, det passede ikke ind i hendes nyindrettede klinisk hvide værelse, så det fik jeg lov at beholde her på "mit" værelse. Under sengen er der tre bedrollers, én til sengetøj (!!!), og to til lager af mellemfoer.


På den modsatte væg står en af de stigereoler, der heller ikke fandt nåde for de unge damers smag - det er jeg heller ikke ked af, da den er høj og kan indeholde alle mine kasser med stof-lager, diverse vlies, termolam, bøger, accuquiltskabeloner og magasiner.


I reolen har jeg også en iPod-højtaler, så jeg kan høre podcasts - især Mads og Monopolet!
På siden af reolen (det kan man ikke se på billedet) har jeg de mindre skæreplader og de længere linealer hængende.


I reolen står også en digital fotoramme, som pigerne heller ikke gad have mere. Jeg har fyldt sd-kortet med billeder af alt det jeg har syet igennem tiden - det er ellers ikke så lidt, og det er hyggeligt at de står og kører i ring, så jeg kan blive mindet om alle de forskellige ting jeg har lavet.


Ved siden af reolen står min gamle afsyrede kommode - den passer perfekt som base for Accuquilt-maskinen, og i skufferne kan jeg opbevare mere lager og udstyr.


Over kommoden er der lige nu en rodet hylde med lidt af hvert jeg ellers ikke lige ved hvor skal være - og så har jeg hængt sådan en glasplade med magneter op. Her har jeg (og andre i familien!) skrevet hvad jeg har af forestående sy-opgaver; det er så rart at have en liste som man kan strege ud på!


I min mors kælder fandt jeg et gammelt sylteglas og her har jeg samlet knapper - som regel når jeg skal bruge en knap kan jeg finde noget der passer heri... Og så ser det da flot ud!


Det bedste ved at have sådan et værelse er at det er så let og tilgængeligt lige at få syet lidt ved lejlighed, uden at jeg skal rigge en masse til, som skal flyttes eller fjernes igen hurtigt. Uh det er skønt!!!


1 kommentar:

  1. Dejligt syværelse du har - og du har ret - det er dejligt, at de står parat, når man ønsker og se, og ikke mindst, at det er muligt at lukke døren og ikke at skulle tænke på at rydde op efter hver syning ,-D
    Kh Lisbeth

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie