torsdag den 26. maj 2011

DJ-sammensyning

Vivi (non-blogger og sy-veninde) spørger hvordan jeg syer stolperne på blokkene i Dear Jane'en. Vi har talt en del om det i Kronborgquilterne, da man kan gøre det på mange måder, men jeg kom frem til at gøre det som vist nedenfor - på den måde får jeg korte lodrette og lange vandrette stolper imellem kvadratblokkene.

Først skærer jeg kvadraterne til med den autoriserede Dear Jane kvadrat-lineal. Den er guld værd når man skal skære så mange kvadrater i den størrelse og de forskellige streger på linealen hjælper til at den bliver meget præcis.
Jeg har på forhånd skåret en masse 1"-strimler af det hvide stof i stoffets bredde. En del af disse strimler skærer jeg derefter i 5" længde (sidelængden på kvadraterne med sømrum).

Så syr jeg blokkene sammen som vist:

Her ovenfor er det blokkene C8-C13. Jeg syr strimlerne på den side, der skal vende til højre i tæppet. C13 får ikke en strimmel, da den sidder yderst. Sømrummene presser jeg mod kvadratblokkene - det er lidt svært med nogen af dem.

Så syr jeg blokkene sammen to og to og presser igen sømrum.


Ovenfor er rækken C8-C13 syet sammen

...og syet sammen med A8-B13Herover er hele kvadranten A8-G13 syet sammen og nedenfor er det så syet sammen med A1-G7:Altså et halvt Dear Jane (uden kant-trekanterne...)

3 kommentarer:

  1. Tak for demoen. Hvor ser det dog godt ud. Det er efterhånden svært at bestemme sig for hvilke projekter der skal prioriteres!

    SvarSlet
  2. Det ser bare helt fantastisk ud.

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie