søndag den 19. juni 2011

Mere sygehus og fødselsdag

Ikke så snart blev Ulrikke opereret og blev frisk igen ovenpå sin ny-hjerteklap-operation, før der blev problemer med Matilde. Det er faktisk ikke helt rigtig, for allerede 4 dage inden Ulrikkes operation i starten af maj fik Matilde et anfald af stærke smerte strålende fra højre flanke og ned mod skridtet - samtidig skulle hun tisse hele tiden. Det var den uge, hvor hun skulle til skriftlige eksamener og Ulrikke skulle indlægges, så der var fokus på meget andet - men hun fik penicillin på mistanke om nyrebækkenbetændelse. Det hjalp ikke, og hun blev ved med at have smerter, dog i mindre grad end ved det første anfald. Hun blev scannet på Hillerød, dernæst på Herlev og senest blev hun viderehenvist til Rigshospitalet (vores stamsygehus!). Onsdag-torsdag og fredag i den netop overståede uge har vi været derinde med hende på skift, hun har en stående indlæggelse og har været til et hav af undersøgelser vedr. urinvejene. Noget har de fundet ud af: hun er født med en tingest nede i blæren, der ikke skal være der (en uretherocele). De kan bare ikke finde ud af om det vil hjælpe hende at fjerne den, så indtil videre skal vi afvente besked i morgen mandag.


Torsdag var Matilde og jeg derinde i 9 timer (effektiv undersøgelsestid 2½ time, resten var ventetid!!!) og klovnen Victor, som Ulrikke kender fra børnehjerteafdelingen, kom forbi på børnekirurgisk, hvor vi sad i køkkenet. Matilde fortalte Victor, at jeg havde fødselsdag dagen efter, og så fik jeg da lige en fødselsdagssang sunget og spillet af Victor. Hyggeligt og meget sjovt!

Fredag tog jeg på arbejde, men blev ringet op kl. 9 om vi kunne komme hurtigt til nogle flere undersøgelser, bl.a. den 4. ultralydsscanning på 14 dage (!) Matilde og jeg drønede derind og var først hjemme igen ved 16.30 tiden. Så fødselsdagen for forældre og sviger-ditto blev lidt improviseret med hente-pizzaer og sandwicher. Jeg fik gode gaver - næsten alt hvad jeg havde sat på min ønskeseddel:


To vindrueplanter, som skal ud i gårdhaven, 2 Holmegaard-urtepotter, en opladelig ott-lite-lampe, en lamineringsmaskine med tilhørende lommer, en bluse, et toiletbræt der ikke kan smække, en holder til gps-en til cyklen, et par Fjällrävsbukser med 2xlynlås i benene og en lille lys Hoptimist. Kortet med mit navn er fra Matilde og det beskriver til en vis grad  hvordan jeg er: "kreativ og elsker smukke ting. Er værdsat på arbejdet og i social henseende. Er godhjertet [hmm - alle er nok ikke enige] og høflig [endnu mere hmmm]. Livskraften er usædvanlig stor og medfører entusiasme til andre mennesker." Det sidste er særdeles rigtigt - min grundholdning er, at det nok skal gå godt!

Lørdag havde jeg et par veninder til middag og af dem fik jeg et citrontræ og en lille mørk Hoptimist!

I dag har jeg syet - vejret har sgunte været til andet. Jeg har lagt en bluse op for min mor, jeg har lagt mine nye Fjällrävsbukser op og så har jeg syet på denne hemmelighed:


Færdig-billeder når det er færdigt og afleveret! Det er første gang jeg bruger min cirkelskærer - hold op det er nemt!

3 kommentarer:

 1. Det er da noget værre noget - nu med Matilde. Pøj pøj med hende.
  Det ser spændende ud med det hemmelige projekt. Glæder mig til at se, hvad det skal blive til.

  SvarSlet
 2. Gratulerer med dagen.
  Spennende prosjekt du har startet med.

  SvarSlet
 3. Et rigtigt stort forsinket tillykke med foedselsdagen.Der var lidt meget om oerene den dag. Hyggeligt med klovnesang.
  Og hvad er nu det der med stakkels Matilde???? Det er maerkeligt at det foerst "bryder ud" nu.Haaber de hurtigst muligt finder en loesning.
  Er I hjemme i juli?????

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie