lørdag den 28. maj 2011

Kronborgquilterne var på Fyn i dag

Vi var ca. 23 piger-kvinder-madammer-koner, der sammen med en sød buschauffør kørte afsted kl. 8 i morges fra Helsingør Station. Målet var øst-fyn, hvor vi skulle besøge to patchworkbutikker, først Patchworkgården i Ørbæk.


Patchworkgården
Det var langt ude på landet på en bondegård, og lidt af en skuffelse. Meget lille og klemt og temmelig rodet. Men søde mennesker og der var kaffe klar til os - det var rart, da det var temmelig koldt.

Vi tog afsted igen kl. 12 fra Ørbæk og kørte nordpå mod Butik Kastanja i Agerdrup. Det var den flotteste og mest overskuelige patchworkbutik nogen af os nogensinde havde været i. Dejlig meget plads, masser af flotte og lækre stoffer og modeller og et supersødt ægtepar, der passede butikken. Heldigvis havde vi 2½ time, hvor vi kunne spise i et hyggeligt lokale, se på modeller, shoppe stof og mønstre og bare gå rundt og nyde synet af en meget velorganiseret butik. Jeg fik lov at tage billeder af nogle af alle de meget pertentligt syede modeller, som Eva Johansen fra Rudkøbing har syet i japanske stoffer med udgangspunkt i alle de japanske bøger, som butikken også sælger. Her et lille udpluk:




Vi var hjemme i Helsingør igen kl. 18, det var en dejlig tur og vi er kun kede af at Kastanja ikke ligger på Sjælland...

torsdag den 26. maj 2011

DJ-sammensyning

Vivi (non-blogger og sy-veninde) spørger hvordan jeg syer stolperne på blokkene i Dear Jane'en. Vi har talt en del om det i Kronborgquilterne, da man kan gøre det på mange måder, men jeg kom frem til at gøre det som vist nedenfor - på den måde får jeg korte lodrette og lange vandrette stolper imellem kvadratblokkene.

Først skærer jeg kvadraterne til med den autoriserede Dear Jane kvadrat-lineal. Den er guld værd når man skal skære så mange kvadrater i den størrelse og de forskellige streger på linealen hjælper til at den bliver meget præcis.
Jeg har på forhånd skåret en masse 1"-strimler af det hvide stof i stoffets bredde. En del af disse strimler skærer jeg derefter i 5" længde (sidelængden på kvadraterne med sømrum).

Så syr jeg blokkene sammen som vist:

Her ovenfor er det blokkene C8-C13. Jeg syr strimlerne på den side, der skal vende til højre i tæppet. C13 får ikke en strimmel, da den sidder yderst. Sømrummene presser jeg mod kvadratblokkene - det er lidt svært med nogen af dem.

Så syr jeg blokkene sammen to og to og presser igen sømrum.


Ovenfor er rækken C8-C13 syet sammen

...og syet sammen med A8-B13



Herover er hele kvadranten A8-G13 syet sammen og nedenfor er det så syet sammen med A1-G7:



Altså et halvt Dear Jane (uden kant-trekanterne...)

søndag den 22. maj 2011

DJ status #jeg-ved-ikke-hvad

I skal da lige have et kig på den delvist sammensyede DJ:


Det er den øverste fjerdedel i venstre hjørne - den grønne nederst til højre er midterblokken. Det ser søreme-sgu da godt ud når der kommer stolper imellem!

B10 Jud's Trophy

B12 Starflower

C10 Patriot's Lantern

D12 Crossed Swords

D13 Field of Dreams
(øj den var nem...)

E12 Mary Ruth's Corset
(de små midterfirkanter er syet på maskine,
derefter pappet og håndsyet med resten)
Jeg mangler nu kun at sy én blok før jeg kan sy den øverste kvadrant til højre sammen på samme måde som ovenfor - dette ses tydeligt på samlebilledet her.

lørdag den 21. maj 2011

Overnatningstur til Hornbæk havn

Så havde vi lige et par dage, hvor vejret var okay og hvor vi ikke skulle noget andet - vi kunne sejle en tur i Mariehønen med Firelake (mormors båd) i rumpetten, lige som vi plejer når vi tager på ferie. Vi sejlede fra Snekkersten til Hornbæk, en lille tur på 1½ time. Vi gik på shoppetur rundt i Hornbæk - det blev lidt dyrt for mormor...


Jeg elsker sjove skilte - de har da humor i Hornbæk!

Sidst på eftermiddagen i går gik vi en tur op i skoven, hvor der lå en enkelt geocache vi ikke havde fundet endnu. Det var godt nok lidt koldt i går aftes da vi skulle sove, men heldigvis har vi nogle gammeldags varmedunke som luner godt om tæerne!

Her ligger vores to "sommerhuse" ved siden af hinanden på østmolen i Hornbæk.
Lørdag morgen var der mere blå himmel end skyer, men til gengæld blæste der en lidt kold vind fra vest. Men så snart vi gik lidt op i byen og var i læ, så var det dejligt. Hornbæk er det eneste sted vi kender, der har en iskiosk kun med Ben og Jerry-is. Det kan altså anbefales, det er det bedste der findes!

Ronja sidder og nyder solen - hun kniber øjnene sammen og slapper af!
Vi sejlede hjem igen til Snekkersten, hvor der med vestenvind er læ. Og ganske rigtigt, vi fik nogle gode timer i varmen, da vi kom hjem på plads.

søndag den 15. maj 2011

Mere DJ

Jeg kan altså ikke finde på gode, interessante overskrifter, når det bare er for at vise nye DJ-blokke frem.

B11 Melissa's Cross

C11 Soldiers and Sailors Monument

C13 Lakota Sioux
(Dette er 2. forsøg, den første blev alt for skæv. De små trekanter er
heller ikke gode på denne her, men det bliver ikke anderledes!)

D11 Snow Crystal

lørdag den 14. maj 2011

Undercover-bøger

Se her hvad jeg bestilte fra Amazon i England i går. Og de er på vej allerede...


De burde være deep undercover, men det er sgu svært, især når manden min læser med her på bloggen. Jeg kan altså ikke lige lave den der med: 'Nå - de bøger - dem har jeg haft længe...'

Der er for 350 kr inkl. fragt und alles - i Danmark ville de koste 650 ialt (denne oplysning er jo også interessant for andre end min mand)

søndag den 8. maj 2011

Balikasser og en sej spejder

I går lørdag, kun to døgn efter Ulrikkes hjertekat, blev en travl dag. Matilde og jeg skulle køre de 215 km ned til Efterskolen Korinth (Spejderskolen) til Nye elevers dag. Hun havde glædet sig meget til at se de andre nye kammerater, som hun skal leve og bo sammen med hele næste skoleår.

Inden vi kørte, fik jeg lige taget et billede af mine balikasser - jeg var lidt i tvivl om 3D-effekten overhovedet vil kunne ses, men på billedet ses det da tydeligt, synes jeg...


At jeg så lige har fået vendt en af de grønne forkert - se bort fra det ;-)

Hvad det skal blive til... ??? Jeg ved det ikke rigtig endnu, min kære mand synes slet ikke at vi har brug for flere tæpper.

Nå - besøget på spejderskolen gik supergodt - de unge mennesker fik lavet nogle lær-hinanden-at-kende-aktiviteter, imens fik vi forældre en masse information om alt det praktiske. Jeg er sikker på at hun får et kanon-år og hun glæder sig helt vildt til den 14. august, hvor skoleåret starter.

Samtidig herhjemme var der 75-års fødselsdags arrangement for 1. Helsingør-gruppe, og Ulrikke mente sagtens hun kunne være med til noget af det. Først var der indvielse af gruppens nye bålhytte, dernæst arrangementer på og ved Kronborg. Far og Ulrikke var med lidt on and off i løbet af dagen, og hun havde både prøvet at blive kørt i trailer og i Christianiacykel fra sted til sted, så hun ikke behøvede at gå så meget. Hun havde haft en pragtfuld dag.


Ulrikke fortalte mig her til morgen, at alle spejderlederne synes hun var en sej spejder, når hun mødte op to dage efter en hjerteoperation!

I dag skal vi til dragedag med hendes klasse, men dér må hun også bare sidde og kigge på, hun er ikke mobil nok til at spæne rundt med dragerne.

fredag den 6. maj 2011

Ny hjerteklap: 2 dage på sygehuset

Så er vi alle hjemme igen. Ulrikke blev udskrevet allerede i formiddags og hun har det faktisk godt. Hun er meget øm når hun går, det gør ondt i lysken, mest i højre side, hvor de havde lavet den store adgang. Hendes madras er flyttet fra den høje huleseng ned i selve hulen - hun kan ikke gå op ad stigen endnu. De næste dage tager hun den med ro - hun skal med klassen til dragedag på søndag og sætte deres hjemmelavede drager op - så jeg har lovet at hun sidder stille og roligt på et skovturstæppe, så skal mor her nok sætte drage op!


På websitet truncus.dk har jeg opdateret Ulrikkes historie med de sidste dages udskejelser (klik ned til Stentklap maj '11) - herover skal I bare lige se Ulrikke, der nåede at hilse på Svampebob inden hun sagde farvel og tak for denne gang til personalet på 4144 på Riget.

Tak for alle de søde kommentarer og mails jeg har fået i forbindelse med dette - det berører mange, når børn er alvorligt syge.

torsdag den 5. maj 2011

Ulrikke - nu med ny hjerteklap!

Ulrikkes operation i dag gik fint - lige som det skulle!

Hun har fået lavet et stort hul i højre lyske, hvorigennem hun har fået ført en ny hjerteklap (fra en kalv) op i hjertet og placeret indeni den gamle (som nu har fungeret fra hun var 2 år). Den gamle var skrumpet til 6 mm i diameter, den nye blev udvidet til ca. 18-19mm. Så nu burde der være godt gennemløb i et stykke tid fremover.

Hun har temmelig ondt nu her bagefter i hullet i lysken, da det er lukket med et stort kryds af sutur, der nærmest krænger hendes lår-basse-hud ned i såret for at lukke af. Det spænder og gør ondt, så hun bliver forsøgt holdt smertefri med alm. smertestillende og morfin. Hun skal helst ligge nogenlunde stille helt til i morgen fredag, hvor stingene så burde kunne fjernes.

Matilde og jeg er kørt hjem, Carsten er blevet derinde med hende, da de kunne få en stue for sig selv. Matilde skal til skriftlig tysk-eksamen i morgen, så hun skal være frisk.

Vi satser på at Ulrikke kommer hjem i morgen, når hun er blevet tjekket med et røntgenbillede og en frisk scanning. Og så skal hun holde sig i ro en uges tid.

Selvom jeg har en pige med en alvorlig medfødt hjertefejl, så priser jeg mig lykkelig over at det er DET hun fejler - tænk at man i løbet af hendes 10 leveår har udviklet teknikken så meget, at hun nu fremover kan "nøjes" med at få skiftet hjerteklap med en to dages indlæggelse og kun et hul i lysken - hvor hun tidligere skulle have den store, voldsomme åbne thorax-operation, med alle mulige operations- og følge-risici, smerter i brystkassen og lang indlæggelse. Pyha! Bare hun nu kan holde til hun er voksen...

mandag den 2. maj 2011

2 kvadrater mere...

... er færdige og så er jeg gået igang med sammensyningen af den ene kvadrant i Dear Jane-tæppet. Jeg er nødt til at danne mig et overblik, så jeg lettere kan se hvilke stoffer jeg allerede har brugt hvorhenne - derfor er jeg nu begyndt at sy stolper og sy sammen i kvadranten A1-G7. Billeder af dette kommer snart.

C4 Tic Tac Toe

D1 Alison's Guiding Light
Og så er det i denne uge Ulrikke skal have ny hjerteklap. Vi er meget spændte på om det kan lade sig gøre at sætte en ny ind via lysken, det er sådan lidt en omvendt Houdini hvis det lykkes, tænker jeg... Der kommer nok nyt om dette her på kanalen - når det er overstået!