lørdag den 24. marts 2012

Kopi-toilettaske

For nogle år siden købte jeg en Reisenthel-toilettaske på sommerudsalg i en butik i Lønstrup. Den er rigtig god i facon og størrelse, og jeg er ret glad for den. Da Matilde så skulle flytte på efterskole havde hun brug for en god toilettaske, da hun hver dag skal have sin toiletsager med frem og tilbage fra værelset til baderummet. Hun fik lov at låne min, men inden nåede jeg at tage nogle mål og nogle billeder:Det gode ved den er, at der oppe ved lynlåsen er nogle stivere, sådan at når den er åben, så er den åben uden at klaske sammen, og når man lyner den, så lukker den sig li'som sammen om sig selv. Den er ikke stor (25x15 cm i "grundplan"), men jeg har heller ikke så meget af den slags der skal i en toilettaske.

Mit pilotprojekt med at fremstille en kopi har været på vej et stykke tid. Ud af samme bali-pakke-strimler som til denne dug har jeg syet ydersiderne, der er quiltet med termolam.
Inderforet er en rest balistof, stivet af med dét der 320-stive halløj. Der er både lynlås-inderlomme og nogle "stropper" som kan holde parfumeflaske og andet oprejst.


Det der har forhindret mig i at lave den færdig for længe siden har været udfordringen med at få fat i noget egnet afstivnings-stang-materiale, som ikke er for tungt, ikke for tykt og forholdsvis let kan bøjes i 90 grader. Det lykkedes så i sidste uge, da en af vores gode venner viste mig en stang acryl han havde bøjet til en krog for at kunne fiske geocacher med den fra svært tilgængelige steder. Jeg tænkte straks på mit toilettaske-problem og vupti - dagen efter havde han skaffet mig en 6mm acrylstang på en meter, rigelig langt til mit formål.

Så i dag har jeg været i gang med skruestik, nedstryger og varmeblæser og ikke længe efter havde jeg de to stænger, der nu er syet ind under lukkekanten ved lynlåsen. Fantastisk! Nu mangler jeg bare en ferie hvor jeg kan afprøve min nye toilettaske!

6 kommentarer:

 1. Waow...Den er fantastisk. Jeg kan faktisk bedre lide din model, end den ægte :)

  SvarSlet
 2. hold da op en flot toilettaske...ja reisenthel har et godt koncept med den åbne model - som jeg også har 2 weekendtaske på samme princip....rigtig godt lavet og du må bare snart afsted på ferie :-)

  SvarSlet
 3. Super lækker toilettaske, med smarte detaljer og som der står ovenfor. Din er da bare meget flottere. Pas på Matilde ikke ser den.

  SvarSlet
 4. Hvor er den bare flot! God og rummelig model!

  SvarSlet
 5. Ja, det er lige det med den ferie hihi. hvor er den altsaa flot og genial. Og du kan altsaa bare det der med blaeselamper og alt det halloej. Du er sej Marie. Godt gaaet, og du har ret, der er ikke noget vaerre end en slatten toilettaske.

  SvarSlet
 6. Jeg er ellers ikke vild med balistoffer, men hvor er både taske og tæppe dog fantastisk smukke. En dag vil jeg kaste mig ud i et balistof projekt takket være dig ;-)

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie