lørdag den 13. oktober 2012

En anden slags håndværk

Når man har hænderne rigtigt skruet på - ikke har 10 tommelfingre - så kan man selv lave en del. Jeg er opdraget til ikke at ligge under for kønschauvenistiske konventioner - jeg er uddannet maskiningeniør og er gift med en sygeplejerske (og han er meget mand!) - og derfor har jeg heller aldrig haft en barriere om hvad man kan og ikke kan som pige og kvinde.

Lige som jeg er god til at sy og strikke, så er jeg også god til at hugge og stable brænde, jeg kan lave en del tømrerarbejde og jeg er ikke bleg for at skifte elektriske installationer. Og så er jeg brand-hamrende god til at flisemure!

Jeg er nu færdig med min mors badeværelse, og det er sgu blevet ret flot. Jeg har muret i alle weekenderne i juli, august og september, medmindre jeg skulle noget andet vigtigt (fx patchworktræf i Roskilde, fødselsdage o.lign).

Disse to collager viser udviklingen:Der har været murer til at støbe gulvet og rette væggene af. En VVS'er har lavet rørføringerne til afløb, radiator, gulvvarme og amaturer, alt andet har jeg lavet.

Det eneste, der ikke er blevet så godt, er toilettet, der desværre sidder lidt for lavt. Jeg ville gerne have det 5 cm højere op, men jeg var for naiv og tjekkede ikke vvs'erens arbejde - han havde boltet cisternestativet fast i væggen for lavt i forhold til gulvhøjden og jeg opdagede det først da jeg havde bygget og sat fliser på kassen omkring stativet. Min mor kunne ikke bære at jeg skulle rive det ned igen for at stativet kunne flyttes op, så nu er det bare sådan.

Min mor synes badeværelset er blevet meget større, det er fordi det gamle badekar er blevet fjernet og det giver meget plads. Håndvasken sidder nu hvor badekarret var, brusekabinen har jeg bygget større end den var, hun har fået brusebatteri med fast indstilling af temperatur, hvilket er ny luksus for hende, der er varme i gulv og i håndklæderadiatoren. Min mor er tilfreds og jeg er glad og stolt over flot udført arbejde!

7 kommentarer:

 1. Lækkert badeværelse, og rigtig flot stykke håndværk. Det kan du være stolt af. Hurra for det stærke køn :)

  SvarSlet
 2. Hold da op hvor er du dygtig, det ser super flot ud.

  SvarSlet
 3. Flott utført arbeide! Forstår godt at både din mor og du er fornøyde!

  SvarSlet
 4. Det har du da bestemt også alt mulig grund til at være Marie ...
  Det ser hamrende godt ud :-)

  SvarSlet
 5. Wauh! Respekt....hvor er badeværelset blevet flot.

  SvarSlet
 6. Gitte Stæhr Hemmingsen15. oktober 2012 kl. 22.29

  Jeg bøjer mig i støvet - du er SÅ sej

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie