søndag den 16. december 2012

Karameller, chokolade, klip og lukkekant

Det har været en produktiv weekend!

I går: 1 kg karameller, fordelt på ca. ½ kg flødekarameller med mandler og ca. ½ kg lakridskarameller, rullet i lakrids.

I dag: ca. 1½ kg marcipan og nougat er dyppet i chokolade og pyntet med forskelligt krymmel og kugler. Nogle af marcipan-chokoladerne er med lakrids (lakridspulver kan puttes i hvad som helst!) og andre af dem er med kaffe (en masse nescafe opløst i så lidt kogende vand som muligt, ca en spiseske. Dette æltes ind i marcipanen og overtrækkes derefter med mørk chokolade.) MUMS! ♥♥♥

En masse af chokoladerne er med ren nougat, da det er et hit hos de øvrige medlemmer af familien her i huset! Og så er der sandwich med både marcipan og nougat. Og så er der ren marcipan med en mandel oven på chokoladen som pynt. Og så er der marcipankugler med en hasselnød indeni. Pyha...
Jeg nåede ikke at tage billede af den færdige produktion inden de var pakket ned i dåser og sat på køl.

Et stk meget langhåret 16-årig er blevet klippet 10cm kortere, manden er trimmet til 3mm længde og sidst men ikke mindst er Ronja-hunden blevet striglet og studset og trimmet og redt og har fået klippet negle.

Og så kommer vi til det med lukkekanten. Det er nu det eneste jeg mangler på mit godt 2 år lange projekt med at sy et Dear Jane-tæppe. Efter lange overvejelser kom jeg frem til at lave en patchwork-lukkekant, altså en kant samlet af en masse strimler, syet af nogle af de stoffer, der indgår i tæppet. Det tager selvfølgelig lidt tid at skære og sy alle de korte strimler sammen med 45 graders søm, men det er besværet værd. Nu ligger den klar:


Lukkekanten skal være meget smal, så hvor jeg normalt skær lukkekant-strimmel 2 1/4" bred, så er denne kun 1 3/4". Den bliver syet fast på tæppet mod den buede kant jeg har tegnet på tæppet og først derefter klippes det overskydende sandwich-lag væk. På den måde undgås at det trækker.

Nu er der kun 5 arbejdsdage tilbage inden en skøn juleferie!

1 kommentar:

  1. og så er det jeg tænker - hvor får du lige al den energi fra imponerende. Det lyder rigtig lækkert med al den marcipan. Men sikke en løbetur det kræver bagefter, har du tænkt på det!!

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie