lørdag den 1. december 2012

Færdigt strik - og lidt live-sang

Jeg lovede billeder af de strikkede produkter jeg har fået færdige i den sidste tid.

Først min egen trøje, magen til den jeg strikkede til Matilde i foråret:


(Jo - der er kommet lidt sne her i weekenden i Nordsjælland!)

 
Modellen har egentlig ikke lommer iflg opskriften, men jeg synes det er praktisk til mobilen fx. Originalen er med trykknapper, men jeg kan bedre lide den med lynlås - den gammeldags udgave med metaltænder.
 

(Garn: Lett-Lopi fra Netgarn)

Den eneste fejl ved denne trøje er, at den er AL FOR VARM! Den er faktisk bedst brugt som overtøj i bilen i overgangsperioderne, forår og efterår. Og hvis jeg kun har en tshirt under, så kradser den på armene, men jeg er også supersart overfor uld.

Så har jeg også strikket nye filtede sutsko - her er det multi-lilla til Ulrikke (hendes strømper passer ikke supergodt til sutterne...)


Og sorte til mig selv. Når man ser billedet zoomet ind, så ser man en masse hår (både menneske- og hundehår) og Ulrikke sagde da hun så billedet: - Nej mor du må ikke lægge det billede på, så kan man se hvor beskidt her er! Men jeg tror I kan tage det:

(garn: Sandnes Fritidsgarn)

Endnu en strikket ting der skulle filtes - på opfordring har jeg lavet en nissehue i gammel stil til min mand, der skal på juletur med spejderne, både voksne og børn. Ulrikke prøvede den inden den fik sine ture i vaskemaskinen, men jeg har ikke kunnet overtale nogen til at agere model for den færdige hue i dag. Den er desværre blevet en liiiiiillle smule for stor, jeg havde en opskrift i str. 12 år som jeg skalerede lidt større, men det var åbenbart for rigeligt. Jeg tror der skulle have været 10 masker mindre på omkredsen. Men - han kan have den på og er tilfreds med det filtede resultat.Til jer der har holdt ud så længe: Et lille festligt indslag!
I mandags, da jeg var indlagt sammen med Matilde på børnekirugisk afdeling på Riget, hvem stod så pludselig inde på vores stue??? Det gjorde da Ole Kibsgaard - I ved ham fra Kaj og Andrea og Shubidua - og han havde sin guitar med. Så kunne vi ønske, men både Matilde, der var lidt sløv, og den anden indlagte pige Sara havde ingen ideer til en sang. Så sang han en fed udgave af Beatles' Norwegian Wood - den nød jeg meget, det lød fantastisk!


Bagefter skulle en af pigerne sige et dyr, så ville han synge om dette dyr. Mit mærkelige barn siger: Søko! Det var en udfordring han ikke havde fået før, men han lavede en fin omskrivning af "Jeg ved en lærkerede", så det handlede om en søko og dens familie.

Så snakkede vi lidt om Shubidua, om Michael Bondesen, der desværre er for syg til at optræde og om deres tidligere koncerter, hvor vi bl.a har oplevet dem flere gange i Vordingborg på torvet. Og så fik vi da også lige Hvalen Valborg, hvor vi alle fire (Matilde og mor, Sara og mor) kunne synge med.

Sikke en dejlig oplevelse - vi blev helt oplivet af de 5-10 minutter vi fik med Ole - tak for det!

4 kommentarer:

 1. Ih, den troeje den er bare saa flot. Kunne det vaere en idé at fore den hvis den kradser?????
  Haar paa moerkt strik, det kan ikke undgaaes medmindre man har en skaldet familie haha.
  Bundesen syg???? "De er de eneste shu-bi-der_du'er".
  Hvis jeg skal kigge efter provencestoffer naeste gang jeg kommer til Cannes (paasken) maa du endelig sige til. Tror jeg glemte at skrive det sidst.

  SvarSlet
 2. Det er en flot trøje du har strikket og nogle dejlige varme futter også. Dejligt med en positiv oplevelse på sygehuset oveni i alt det negative.

  SvarSlet
 3. Lækker striktøje det er blevet til.
  Skønt at nogle har lyst til at kaste lidt lys over en - for nogle - trist tid i en hospitalsseng.

  SvarSlet
 4. Hej Marie
  Den hue du strikkede og filtede til din mand i uld, som skulle vaskes. Har du en opskrift på den?
  Jeg er på jagt efter sådan en hue. Og vil rigtig gerne selv strikke den...tak

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie