torsdag den 27. december 2012

Ta-da: Dear Jane er færdig!

Det lykkedes at sy Dear Jane-tæppet helt færdigt inden nytår. Dvs jeg har været to år og to måneder om at lave det fra start til slut.


Signatur-hjørnet skal rigtigt være i nederste højre hjørne og ikke nederste venstre som på billedet, men tøserne, der holder tæppet for mig, har fået vendt det 90 grader ;-)

Antallet af timer vil jeg slet ikke gætte på - det er måske omkring 1.000? Alene quiltningen har taget meget lang tid, men hold da op hvor er det besværet værd.

For at ære originalen er en af blokkene quiltet med et DJ:


Alle blokkene er quiltet lige præcis så det passer til den enkelte blok, så ingen er ens. Kun de massive trekanter i kanten er quiltet ens med 4 linjer fra spids til bund.Langt de fleste blokke er syet i hånden over pap eller håndapplikeret. Nogle få er syet på maskine som stamps, der hvor det gav mening. Jeg har ikke været religiøs om at det hele skulle være i hånden. Sammensyningen af blokkene og stolperne er også syet på maskine.


Al quiltning er syet i hånden og der gik vist 5 eller 6 stk. 150m-ruller hvid håndquiltetråd til. Derudover lidt brun og forskellige farver til trekanterne i kanten.

Lukkekanten er syet af strimmelstykker af nogle af de forskellige stoffer der indgår i tæppet. Det er lidt besværligt at sy en lukkekant på en buet kant, men det blir' altså flot.

Nå - svendeprøven er gennemført - har jeg bestået?

16 kommentarer:

Helle Heldgaard Jensen

Du har helt sikkert bestået. Endda med topkarakter. Det er så smukt.

Camilla

Du har bestået med et kæmpe UG+. Hold da op hvor er det fantastisk flot! Og sikken et arbejde og sikken en tålmodighed. Det er sådan et håndarbejde der kommer til at blive bevaret i flere generationer jo :>

Annelise

Hvor er det imponerende flot! Du har i den grad bestået!

Jeg startede også på tæppet for nogle år siden, men opgav undervejs. Min tålmodighed rakte ikke. Så nu har jeg 79 færdige blokke liggende til ingen verdens nytte!

Bedstes Patchwork

Hvor er det blevet fantastisk smukt, sikke et kæmpe arbejde. Du har bestået med ug og mere til.

Grete

Meget godt bestått! Får et flott arbeid, det blir gøy å ha for framtida!

patchworker

Hold da op, det er en svendeprøve bestået med glans, hvor er den smuk og en gennemført quilting. Et kæmpearbejde.
Syhilsner Esther

Maria

Intet mindre end fantastisk!

Vivi

Hvor ser det bare godt ud. Bestået - det må siges at være med kryds og bolle og slange. Glæder mig så meget til at kunne tage det i nærmere øjesynd efter juleferien. Hjerterne med "ekko"quilt har en utrolig effekt - det skal bestemt nærstuderes.

Marianne

Wauw Marie
Hvor er det flot - og stort ikk'
Det er vildt at tænke på hvor mange timer man bruger med nålen i hånden :)
Smukt smukt smukt og bestået med topkarakter
knus♥ og godt nytår

Jette

Et utroligt smukt arbejde som kan holde i mange år fremover - Ja selvfølgelig har du bestået endda med topkarakter ;o)

Anonym

Ja det tror jeg da nok du har - det er SUPER flot

Godt Nytår

Gitte Stæhr Hemmingsen

Inge

Jamen hvor er det dog blevet flot, det kan da da være mega stolt af, det er jo da noget af et arbejde.....Tillykke med det..... Knus og godt nytår....

Susanne

Stort tillykke med dit færdige Dear Jane tæppe, helt vildt at du ved siden af jeres små og store problemer med diverse sygdomme har fået lavet det så hurtigt. Det kan du i hvert flad være rigtig stolt af. Godt nytår.
Susanne Blomsterberg

Lin

Om du har bestaaet???? Ved du hvad, jeg kan ikke faa armene ned. Hold da helt ..... hvor er det bare blevet flot flot flot.
Rigtig godt nytaar Marie til jer alle fire + Ronja.
Krammi herfra
Lin

Anonym

Wau hvor er det fantastisk flot. Og du er grunden til jeg er startet på DJ, har kigget en del på din blog. Og er imponeret over alt det du når, samt hvor smukt det er - tak fordi du deler og inspirer.
MVH
Dorte Jensen

Anonym

Jeg har lige opdaget din blog, da jeg søgte efter DJ.

Det er inspirerende at læse om hele den lange vej frem til det smukke resultat.
Tak fordi du deler, så vi andre får en fornemmelse af hvad der er i vente.

Mvh Maibritt Hansen

Send en kommentar

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie