mandag den 11. marts 2013

Hjælp - gode råd modtages!

 I weekenden gik jeg i gang med sandwich og frihåndsquilt.


Alt det sorte skal pebles-quiltes (eller bobler som jeg selv kalder det), men overtråden knækker heeeeleeee tiden! Jeg synes jeg har prøvet alt. Overtråden er en Gutermann maskinquiltetråd og undertråden en almindelig Amann polyestertråd. Jeg startede med en rigtig quilte-nål str. 80. Så med en str 90. Så med en Jeans-nål str 90 - det gik lidt bedre, men den knækker stadig med jævne mellemrum. Overtrådsspændingen kan ikke sættes lavere uden at det går ud over finishen på bagsiden. Det sidste jeg prøvede i går var en topstichnål str 80. Men jeg synes ikke der er nogen nævneværdig forandring. Jeg har mest lyst til at skifte overtråden til Amann-tråden også - det plejer ikke at give problemer, men jeg ville så gerne have den lidt tykkere quiltetråd hvis det kunne lade sig gøre.

Kan du komme i tanke om noget jeg kan prøve?

Update d. 12. marts: Tråden er ikke en Gutermann, det er en Mettler maskinequiltetråd, men det gør det ikke bedre. Jeg tror bare at jeg skifter overtråden til at være den samme som undertråden, nemlig Amanns polyester-sytråd den helt almindelige...

6 kommentarer:

 1. Jeg tror bestemt at det er tråden det er galt med. Har du prøvet at bruge den til noget andet ? Måske er den gammel og mør ?
  Held og lykke
  Angelika

  SvarSlet
 2. Jeg er også sikker på det er Gutermann tråden det er galt med, jeg har ikke haft andet end problemer med at quilte med den tråd, så den køber jeg ikke mere af.

  SvarSlet
 3. Noen ganger kan det være undertråden som er for tynn for overtråden slik at akkurat den overtråden rett og slett ikke tåler tynn undertråd..Har hatt samme problem selv og da har jeg byttet til lik under og overtråd. Og så er støvsuging av spolehuset og fjerning av lo og støv veldig viktig..

  SvarSlet
 4. Det kan være at overtråden skal have lidt mere løbe længde... Det ses med selv de bedste maskiner og tråde. Sæt din tråd i et krus, sæt en plastikgaffel fast på siden af din symaskine med tape. Lad tråden løbe fra kruset op i mellem gaffeltænderne og så tråder du som du plejer på din symaskine. Topstitch nålen kan klart anbefales. Håber "Storm P" -metoden kan hjælpe dig .:-)
  mange hilsner Pernille R

  SvarSlet
 5. Spændende ser det ud med de mange flotte og farverige blomster

  SvarSlet
 6. Jeg hadde det samme problemet og måtte til slutt gi opp og kjøpe tynnere quiltetråd. Men her har du jo fått mange gode råd, så jeg skal prøve igjen! Arteriesklerose og flotte blomster du har laget!

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie