torsdag den 6. marts 2014

Island dag 1

Kender du Take Offer? Man tilmelder sig og får en masse mails om spændende rejser og weekendture. Jeg ignorerer dem som regel, men af og til står der noget i mailens emnefelt, der får mig til at læse lidt mere. Således da der stod noget for ca. 1 måned siden om Island i tre dage for 3.400 kr pr person inkl. fly, hotel (3 overnatninger) og ture. Manden min var heldigvis med på den, så i torsdags tog vi afsted.

Vi ankom til hotellet over midnat, så fredag var vores første dag. Denne dag havde vi på egen hånd, der var ikke en arrangeret tur. Vi boede på hotel Hafnafjordur lidt udenfor Reykjavik - men  det viste sig at være meget nemt at komme ind til centrum med bussen, der holdt lige udenfor døren. Hotellet var ikke værd at skrive om, men vi sov der og spiste ok morgenmad.

Vi var i Reykjavik på egen hånd hele fredagen, hvor vi gik rundt og kørte i bus, når vi havde brug for det. Et dagskort til fri buskørsel kostede ca 45 kr.


Næsten overalt fra byen kunne man se de snedækkede fjelde i baggrunden. Strålende sol, blå himmel, ca. 0 grader. Perfekt!

På vej op mod Hallgrimmskirken på toppen af byen så vi dette flotte gavlmaleri:


Og endelig oppe ved kirken som vi havde set fra bussen. Imponerende, men ikke særlig pæne byggematerialer, når man kom tæt på. Lidt betonagtig med noget mørtel-snask udenpå. 


I det hele taget skal man ikke tage til Island for at se på flotte huse. Vi så ingen pæne huse. Bølgeblik-agtige tage og mange af husene er også beklædt med plader på facaderne. I det hele taget bærer store dele af byen præg af misligehold - sikkert på grund af krisen.

Islændingene har humor:Rygerskiltet var sat op i en rygerboks udenfor et hotel ved havnen.

Midt på dagen tog vi bussen ud i udkanten af Reykjavik til Virka - en stor patchworkbutik, jeg havde set på nettet hjemmefra. Mere om dette besøg i et selvstændigt indlæg om et par dage...

Hvem skulle nu ha troet det - et helt museum kun om... penis'er! Vi besøgte det ikke, men det er da en fantastisk tanke ikk?


"The only one of its kind in the world" - Ja det tror jeg gerne!

Om aftenen spiste vi middag på restauranten Geysir i den gamle bydel. Islandsk lam med svampesauce og kartoffelmos. Uhmmm... Priserne var meget ligesom i Danmark. Men man skal lige vænne sig til en regning på 14.500 kr.


Og så var det hjem til hotellet, så vi kunne være klar næste morgen til en lang tur ud i den islandske natur.

1 kommentar:

  1. Åh, hvor ser det spændende ud! Det land vil jeg gerne besøge en gang.
    Fortsat god ferie i det høje nord!

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie