fredag den 19. august 2011

Nyt skib til rederiet

Min kære mand havde længe ønsket at udvide sit kompetenceområde til noget nyt og mere vådt: Han ville lære at sejle kajak. Derfor brugte vi noget af sommerferien på at lægge os ind i Kastrup Strandpark havn, så han kunne kursus-kajakke i 2 dage hos Kajakhotellet i strandparken. Han fik et Euro Paddle Pass 2 certifikat og var meget stolt [og nej, han kan ikke lave en grønlændervending endnu, jeg siger det bare, for det er dét ALLE spørger om når de hører om det!].

Lige siden - det er nu 3 lange uger siden - har han ønsket sig at få sin egen kajak, som han bare kan cykle ned til stranden og sejle en tur i. Aftalen med havnefogeden om en plads i kajakreolen på Snekkersten Strand er på plads, og så mangler han jo bare kajakken.

Vi har surfet lidt rundt på nettet og dem der tror at sådan en lille bitte båd, hvor der ikke er plads til noget som helst, er billig, de kan godt tro om igen. En ny i en god kvalitet koster 10-15.000 kr! Og der er ikke engang en motor! Vi fandt frem til KajakFun i Slagelse, der havde en meget lidt brugt demokajak til salg og i eftermiddag kørte vi lige de 140 km derned! Den så superfin ud, måsen kunne komme ned gennem hullet, faconen var som han ønskede og farven var - desværre for Ulrikke, der syntes den skulle være lilla - en flot stærk grøn.


Min mands praktiske kone havde sørget for at låne tagbøjler og få dem monteret hjemmefra, så hjemtransporten på egen bil var en mulighed. Nu er han sejlklar med båd, vest og pagaj (af noget sindsygt lækkert carbonmateriale) og derudover måtte vi investere i nogle skum-puder og spændstropper, så kajakken kunne ligge sikkert på bilen på den lange tur hjem på motorvejen.

Vi nåede lige hjem til Snekkersten samtidig med at Matilde kom gående fra stationen - hun er hjemme efter den første uge på efterskolen. Hun er superglad og var både glad for at være hjemme, men samtidig var det svært at tage derfra, da mange af de andre blev på skolen og skulle hygge i weekenden. Men gruppeweekenden med deres egen spejdergruppe bliver også hyggelig og så skal hun tilbage søndag aften. Der går måske fire uger før hun tager hjem igen, så det er fint at hun har prøvet turen med bus og tog. Næste weekend kører jeg over til hende, så vi sammen kan komme til patchworktræffet - så skal jeg overnatte på efterskolen, det blir sjovt!

Kajak-Carsten skal også være på spejdertur hele weekenden, men jeg har på fornemmelsen, at han hellere ville ud og sejle i morgen... vi tøser har allerede fundet et navn til kajakken: Vores båd hedder Mariehønen, vores gummibåd Evigglad, så kajakken kan da kun hedde Søren Snegl!

5 kommentarer:

 1. Tillykke med nyerhvervelsen....god vind..

  SvarSlet
 2. En groen Soeren Snegl. Ikke tosset, og saa glaeder jeg mig til at se den der groenlaendervending, saa han har bare at oeve sig hehe.
  Fedt at Matilde har det dejligt paa skolen.

  SvarSlet
 3. Nej armbaandet er bare saa "stort" at jeg traeder det paa handen.

  SvarSlet
 4. Og hvad siger Kajak-Carsten så til det navn.
  Til lykke med nyerhvervelsen. Flot farve selv om den ikke blev lilla.

  SvarSlet
 5. Flot farve på mandens kajak, min mand roer også meget kajak, hans er rød, flot navn til den ;o)

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie